Forumhiphop: Öncelikle değerli vaktinizi bize ayırdığınız içni teşekkür ederim….
Sansar: Ben teşekkür ederim…
Forumhiphop:Sansarı rap camiasında herkez tanır siz bize biraz Ekincandan bahsedermisiniz yani özel hayatınızdan?
Sansar: Okulum yoksa ve bir iş kovalamıyorsam akşam 5 te kalkarım.Sabah 5 e kadar film izler,söz yazar ve müzik dinlerim. İnternete girip arkadaşlarımın yeni şarkılarını dinlemeyide seviyorum piyasanın artık çoğuyla tanış olduğumuzdan hergün yenibişeyler dinliyorum. Onun dışında çok dostum olmasına karşın sürekli görüştüğüm az kişi vardır çekilmesi zor adamım çünkü Mafsal,Heja ve Baran fix olarak
Forumhiphop:Şunu çok merak ediyorum son albümünüz bandrollü olduğu için küfürler sansürlendi sizce doğru bişeymü yoksa müzikte sözlerin serbest bırakılması gerektiğinimi düşünüyorsunuz?
Sansar : Ben işi riske atmamak için sansürledim kesinlikle sanatın sansürlenmesine karşıyım.Umarım Türkiye'de de bu bilinç yerleşir.
Forumhiphop:Sizce bandrollü albümün sırasımıydı? Ben açıkça söylemek istiyorum sansarın underground çalışmalarını daha çok seviyorum ve bütün arkdaşlarımın isteğide bu.siz underground ruhuyla overground bir albüm çıkardığınızı düşünüyormusunuz?
Sansar: Bu albümün underground konseptli bir albüm olduğunu reddeden herkezin underground ve Rap hakkındaki bilgisinden şüphe ederim.Herkez üstüne alınabilir
Forumhiphop:Sansar söz yazarken hayal dünyasınımı kullanır yoksa hep real olmayımı tercih eder?
Sansar: Genel olarak yaşadığım ve gördüğüm şeyleri anlatırım. Ama her zaman değil bazen bir konsept yada bir senaryo belirlerim. Gariban,Öldür Ya da Öl,Albert De Salvo veya Psikopat Yazar'da olduğu gibi. Bu tarz değişik işler yapmak gerekiyor arada bence.
Forumhiphop:Birazda eğitim diyelim zannedersem siz 2 senelik bir üniversite okuyorsunuz okumanın söz yazmanına bir etkisi oldumu sizce?
Sansar: Ben okulu lise 2 de bıraktım.. Bir şekilde diplomayı edindim. Sonra sınava şansımı denemek için girdim ve 2. tercihime girmeyi başardım. Söz yazmaya etkisi olayına gelince ufaktan etkisi olabilir ama okulda okuduğum şeylerin değil gazetelerde okuduğum şeylerin etkisi daha büyüktür.
Forumhiphop:Politik Analiz şarkınıda Tayyip Erdoğanla ilgili şuanda ondan daha akıllısını göremediğinizi söylüyorsun gerçekten şarkıda söylediğin gibi şuanda gördüğün en akıllı siyasetçi omu yada görüşleriniz yüzde kaç uyuşuyor?
Sansar: Görüşlerimiz biribirine uymuyor 34 Dramı klibinden de anlaşılabileceği gibi.Ben sadece kendi yaşadığım dönem içerisindeki en başarılı başbakan olduğunu düşünüyorum.Mükemmel olduğunu söylemiyorum hatta kişisel olarak sevmiyorumda Server'le (Pit10) mahkemelik olduğundan. Ama eğri oturup doğru konuşmak gerek bence.
Forumhiphop:Gerçek isminiz Ekincan bir rapper ismi olarak kullanılabilir gerçekten … siz neden Sansar ismini tercih ettiniz bi hikayesi felan varmı?
Sansar: Sansar'ı önceden de söylediğim gibi bir gün Koşuyolu civarında yürürken bulmuştum. Salvo'yu da öyle sözlük karıştırırken keşfettim. Önce Sansar a.k.a Salvo şeklindeydi sonra iki isim birleşti öyle bir kombinasyon oldu.
Forumhiphop:Biraz gelecekteki planlarınızdan bahsedermisiniz?
Sansar: Müzikal anlamda yeraltından çıkaracağım tapelerin yanısıra 2. albümümü yapmak var tabii ki.Ama acele etmiyorum yavaş ve emin olmasını istiyorum.1 yıl sonrada çıkabilir 5 yıl sonrada yeterki güzel olsun.Özel hayatıma gelince geçen sene albüm hazırlıklarıydı hastaneydi derken sınıfı geçemedim.Bu senede kalırsam seneye çok ekstrem bir durum olmadığı takdirde askere gitmeyi planlıyorum bir an evvel o sorumluluğu halletmek adına ama 2. albüm için 1-2 yaz erteleyebilirim
Forumhiphop: Duyduğum kadarıyla Sansar özel hayatında çok iyi biriymiş Ama şarkılarınızda böyle değilsiniz bu sizde bir kimlik çatışmasımı yoksa böyle olmasını sizmi istediniz?
Sansar: Ben her zaman sakin biriydim. Ama hani olur ya sakin insanlar kavga ederken bağırır ortalığı ayağa kaldırır Bu da o tarz bişey içimi döküyorum sonuçta ayrıca şahsına karşı şarkılarımda sakin olmadığım kimseyede realde sakin olmam.
Forumhiphop: Sansarın gözünden ülkemizin son durumu nasıl sizce?
Sansar: Her ne kadar Tayyip gelenlerin en iyisiydi desemde malesef durum aman aman değil.Bakın ben ilkokulda Özel Okula giderdim ama üsküdarda sobalı bir evde otururdum. Gündüz okuldaki arkadaşlarımla akşam mahalledeki arkadaşlarımın hayatları,psikolojileri o kadar farklıydı ki.. Bir gün öğretmen bize evimizi anlatmamızı söyleyen bi ödev verdi. Herkez çıkıp tahtaya okudu evler güzel zengin veya orta halli evler. Bende bizim evdeki sobayı falan yazmıştım. Okudum öğretmen bana kalkıp tokat attı yazıklar olsun diye. Yıllar boyu anlamadım.14 yaşıma geldiğinde bi gün bu olay aklıma geldi ve uyandım Öğretmen benim sobalı evde oturan insanlarla dalga geçtiğimi sanmıştı Halbuki gerçekti çok ironik. Bu ülkede ciddi bir eşitsizlik olduğuna inanıyorum. Bunun çözümü ne olacaksa gerçekleşmeli bir an evvel. Benim işim politika değil ama bunun gerçekleşmesi için arada gereken kafiyeleri yapacağım bende.
Forumhiphop:Siz gelecek nesilden bu anlamda umutlumusunuz?
Sansar: Pek değilim. Bu konuda bende sabıkalıyım biliyorum ama uyuşturucu bütün bir neslin beynini yok etti. Sadece Türkiye'de değil dünya da da.Artık 70lerde olduğu gibi kimse yarınların peşinde değil.Herkez gününü kurtarıyor.
Forumhiphop:Kötü alışkanlıklarınız varmı yada bırakmak için bir çabanız varmı?
Sansar: Sigara içiyorum çok. Alkolü pek sevmem dost ortamında veya çok sıkıntılıysam içerim. Uyuşturucu da denemişliğim var bi çok kişi gibi ama ağır uyuşturucular değil.
Forumhiphop:Şuanda devamlı çıktığınız biyer varmı yada çıkacağınız biryerler?
Sansar: Yok abi biz Fatih Ürek gibi bar programı yapmıyoruz Hangi organizatör şartlarımızı yerine getirirse oraya gidip sahnemizi yapıyoruz.
Forumhiphop: Röportaj gerçekten çok zevkliydi ama sizi fazla sıkmak istemem son söylemek istediğiniz bişeyler varmı?
Sansar: Hep söylediğim gibi takipçilere çok teşekkür ediyorum. Forumlarda beni seviyeli bir şekilde eleştirmeye zamanını ayıran herkeze de öyle. Çünkü kulağıma geliyor ve dikkat e alıyorum. Onun dışında beni dissleyen herkezinde ruhunu s*keyim diyorum tüm içtenliğimle. Sevgiler.
Forumhiphop: Bende Forumhiphop Ailesi ve Kendim adına teşekkür ederim…Rap hayatınızda başarılar…..
not : alıntıdır . . .