Bayanlar Birinci Ligi’nin 21. haftasında Mersin’de oynanan maçta Tarsus Belediyesi, Çankaya Üniversitesi’ni konuk etti. Maçtan Mersin temsilcisi
79-77 galip ayrıldı.
Maça Tarsus Belediyesi, yabancı oyuncuları
Jessica Davenport, Barbara Turner ve
Tatum Brown’un üst üste bulduğu basketlerle hızlı başladı ve 3. dakikayı
8-0 üstün geçti.
Lindsay Bowen - Ashley Battle ikilisinin sayıları toparlanan Çankaya Üniversitesi, 6. dakikaya girilinken farkı 2 sayıya indirdi (
12-10).
Tatum Brown ve Jessica Davenport’un etkili oyunlarına
Dilek Ünüvar da katkı verince ev sahibi takım, ilk periyodu
24-16 önde tamamladı.
İkinci periyoda
Pınar Turan ve
Gülizar Sezer’in basketleri ile iyi başlayan Ankara temsilcisi, 10-2’lik bir seri yakalayarak 12. dakikanın içinde skorda dengeyi kurdu (
26-26).
Didem Sarıca ile birlikte
Jessica Dickson’ın basketleri ile suskunluğunu bozan Mersin temsilcisi, 14. dakikada tekrar farkı 6 sayıya çıkarttı (
33-27).
Seda Erdoğan’ın ve
Lindsay Bowen’ın 3 sayılık basketleri ile konuk takım tekrar skorda dengeyi kurarken 18. dakikada maçta ilk kez öne geçti (
37-39). Serbest atış çizgisinden sayılar bulan Tarsus Belediyesi, ilk yarıyı
45-42 üstün kapattı.
İkinci yarıya Çankaya Üniversitesi,
Pınar Turan’ın, Tarsus Belediyesi ise
Barbara Turner’ın basketleri ile başladı. Hücumda tutuk bir oyun sergileyen rakibi karşısında 24. dakikaya
52-44 ev sahibi takım önde girdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden
Ashley Battle ve
Pınar Turan ile basketler bulan Ankara temsilcisi, 26. dakikaya 2 sayı geride girdi (
53-51). Bu dakikadan sonra Mersin temsilcisi, içerden ve dışarıdan
Barbara Turner’ın bulduğu basketlerle üstünlüğünü korudu ve son periyoda
65-62 önde girdi.
Final periyoduna
Bojana Vulic’in üst üste bulduğu basketlerle başlayan Çankaya Üniversitesi,
Tatum Brown’un ve
İlsu Darıcıoğlu’nun sayılarına engel olamadı. Karşılaşmanın son 5 dakikasına ev sahibi takım,
71-68 önde girdi. Kalan dakikalarda Ankara temsilcisinin maça ortak olma çabaları sonuç verdi ve son 30 saniyeye girilirken skora tekrar denge geldi (
77-77). Son hücum şansını Didem Sarıcı ile iyi kullanan Tarsus Belediyesi, maçtan
79-77 galip ayrıldı.
SALON: Tarsus Spor Salonu
HAKEMLER: Ozan Çakar-Sertan Kırıklar
TARSUS BELEDİYE (79) Gökçe Doğan (1 ribaund), Tatum Brown 16 (4 ribaund, 1 asist), Jessica Dickson 9 (4 ribaund), Barbara Turner 18 (2 ribaund, 3 asist), Dilek Ünüvar 8 (2 ribaund, 2 asist), Burcu Erbaş (1 ribaund), Didem Sarıca 7 (5 ribaund, 1 asist), Jessica Davenport 15 (11 ribaund, 1 asist), Ilsu Darıcıoğlu 6 (4 ribaund, 4 asist),
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (77): Pınar Turan 15 (4 ribaund, 2 asist), Gülizar Sezer 5 (2 ribaund, 1 asist), Lindsay Bowen 22 (2 ribaund, 2 asist), Dalila Esse (2 ribaund, 1 asist), Seda Erdoğan 3 (1 ribaund, 1 asist), Görkem Ertaş (5 ribaund, 1 asist), Ashley Battle 19 (13 ribaund, 2 asist), Bojana Vulic 13 (10 ribaund, 2 asist)
1.PERİYOT: 24-162.PERİYOT: 21-263.PERİYOT: 20-204.PERİYOT: 14-15