Yerli Mekan -- Mekanın Burası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Gençlerin Yeni Mekanı Yerli Mekan Herşeyi Bulabilirsiniz
 
AnasayfaAnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
En kısa zamanda yeni gelışmelerle karsınızda olacagiz...

 

 Soğuk Algınlığı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SaMT-ı ÜMiD
Admin
Admin
SaMT-ı ÜMiD


Erkek Mesaj Sayısı : 1603
Kişisel İleti : SaMT-ı ÜMiD # mASUmhane Beden
Ruh Hali : Soğuk Algınlığı Ozlemi10
Points : 20057304
Kayıt tarihi : 25/02/09

Soğuk Algınlığı Empty
MesajKonu: Soğuk Algınlığı   Soğuk Algınlığı I_icon_minitimeÇarş. Mart 11, 2009 3:22 pm

Özellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan, çocukluk döneminin en sık rastlanan hastalığı olan soğuk algınlığı, çoğunlukla önce hafif bir boğaz şikayeti ve kaşınma , gıdıklanma, ağrı, tıkanan ya da akan bir burun ile başlar. Kimi zaman bunlara öksürük, baş ağrısı, hafif ateş, halsizlik, eklem ağrıları ve iştahsızlık eklenir.

Burun akıntısı renksiz, su gibi bir kıvamdan, sarı-yeşil koyu renkli bir akıntıya dönüşebilir. Solunum yollarının bulaşıcı bir hastalığı olan soğuk algınlığı,, burunu, boğazı, sinüsleri, kulakları, östaki borusunu, nefes borusunu ve bronşları etkileyebilir.200’e yakın virüsün neden olduğu hastalık, çocuklar, “steril” ev ortamından dışarı çıktıkları andan itibaren adeta saldırıya geçer ve yuva ve okul dönemi çocuklarında sık görülür ve sıklığı yaş ilerledikçe azalır. Bir çocuğun yılda 6-12 kez soğuk algınlığına yakalanması normaldir ve anne babaların bunun olmaması için çaba göstermeleri gerekmez.

Ateşin çok yükselmesi ve genel durumun bozulması , şiddetli öksürük , kusma , ishal gibi ek bulguların varlığı daha çok gribi düşündürmelidir.

Virüs enfeksiyonları çocukların direncini düşürür.direnç düşüklüğü de , soğuk algınlığı olarak başlayan hastalığın orta kulak iltihabı , zatürre , sinüzit , bademcik iltihabı ve bronşiolit gibi başka hastalıklara dönüşmesinin önünü açabilir.

Ne yazık ki virüsü vücuttan uzaklaştıracak bir ilacımız yok.bu nedenle , çocuğu rahatlatacak önlem ve ilaçları verip , hastalığın doğal seyrini izlemek , komplikasyon dediğimiz yukarıdaki hastalıklara dönüşümü erken fark edip gerekli tedavi desteğini sağlamak gerekir.

Bu dönemde çocuğun yeterli sıvı almasını sağlamalı , bulunduğu ortamın iyi havalanmasını ve nemlenmesini sağlamak , burun temizliğine dikkat etmek yeterlidir.ağızdan ateş düşürücü , soğuk algınlığı ve öksürük ilaçları rahatlatıcı olarak verilebilir.Ancak hemen antibiyotik kullanmaya başlamak ülkemizde ailelerin çok sık yaptığı yanlışlardan biridir.Antibiyotiklerin virüsler üzerine hiçbir etkisi bulunmadığını unutmamak gerekir.Komplikasyon gelişirse doktor kontrolü altında uygun antibiyotik uygun doz ve sürede kullanılmalıdır..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://yerlimekan.yetkinforum.com
 
Soğuk Algınlığı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Yerli Mekan -- Mekanın Burası :: Eğlence :: Sağlık-
Buraya geçin: